Universitetslektor Dr Annette Plaut har sikret seg rundt 900 000 i kompensasjon etter å ha blitt sparket for å være "for høylytt".
Dr Annette Plaut var ansatt ved Exeter Universitys fysikkinstitutt i 29 år før hun raskt ble sparket på grunn av sin "overbærende" stemme.
Dr Plaut beskrev hennes "naturlig høye stemme" som et produkt av hennes jødiske bakgrunn, men hevder at det var kombinasjonen av at hun var "kvinnelig og høylytt" som førte til hennes avskjed.
Universitetet har imidlertid konsekvent hevdet at hun fikk sparken som følge av upassende omgang med to ph.d.-studenter, og derfor hadde det ingenting med kjønn, bakgrunn eller stemme å gjøre.
Arbeidsretten kom imidlertid nylig frem til at hun hadde blitt urettferdig sparket.
Hun ble derfor tildelt en stor erstatning.
Privatfoto
59-åringen anklaget også sin tidligere arbeidsplass for å få henne til å ta medisiner for stresset forårsaket av hennes urettferdige behandling.
«Jeg har en naturlig høy stemme. Derfor har jeg ingen evne til å føle når jeg uttaler meg,» sa hun etter seieren 17. januar, og la til:
«Den høye stemmen kommer fra min familiebakgrunn og er en helt normal og akseptabel måte å snakke blant mennesker fra mellom- og østeuropeisk jødisk bakgrunn.»
Hun sier da at det bare har vært i Exeter at det har vært et problem.
«Jeg tror det er kombinasjonen av å være kvinne og høylytt at noen eldre medlemmer av universitetet og HR fortsetter å fordømme, da det strider mot deres stereotype antagelser om hvordan en kvinne skal oppføre seg.»
Dr. Plaut kom til universitetet i 1990 som den første kvinnelige akademikeren ved Fysikkinstituttet.
Læreren ble suspendert to ganger før hun ble sparket og bedt om ikke å snakke med kolleger eller studenter under den pågående etterforskningen, noe som angivelig gjorde at hun følte seg ydmyket og isolert.
Under en rettssak i fjor ble fysikeren beskrevet som en "Marmite" -karakter - godt likt av mange, men betraktet som "overbærende" av andre som ikke likte hennes undervisningsstil.
En talsmann for University of Exeter sa at de har til hensikt å anke dommen.