Vekker stor entusiasme: Fire tigerunger fanget på kamera

12/07/2022 08:32

Emma

Utland
De fire tigerungene gikk rundt i regnskogen. / Foto: WWF
De fire tigerungene gikk rundt i regnskogen. / Foto: WWF
I den malaysiske regnskogen har et av WWFs kameraer fanget noe veldig spesielt.

En tigermor med fire små unger har blitt udødeliggjort på kamera – og det har vekket stor entusiasme.

I Malaysia er det færre enn 150 ville tigre igjen i naturen. Derfor gir bildet håp om at den triste nedgangen har snudd.

– Dette tyder på at den målrettede innsatsen mot krypskyting og primitive feller begynner å virke. Tigeren må være trygg og være i et sunt habitat for å formere seg. Så det er veldig gode tegn på at Malaysia gjør fremskritt i å beskytte den kritisk truede tigeren og sikre overlevelsen, sier Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF.

I motsetning til land som India og Nepal, har Malaysia ennå ikke klart å reversere den triste trenden.

På 1950-tallet var det mer enn 3000 ville tigre i Malaysia, mens en folketelling i 2020 viste færre enn 150 igjen. Tidligere i år anslo malaysiske myndigheter at tigeren kunne bli utryddet om fem til ti år hvis trenden ikke blir reversert veldig snart.

WWF – blant annet – har gjort en massiv innsats for å kvitte seg med dette, og har i denne forbindelse klart å redusere mengden feller i den malaysiske regnskogen med så mye som 94 prosent.

Den glade nyheten kommer til og med i tigerens år.

Ved denne anledningen vil et globalt tigertoppmøte finne sted i september, hvor 13 land, som tradisjonelt er hjem til tigeren, vil møte og diskutere tiltak for å få tigerpopulasjonen tilbake på sporet.

Et slikt toppmøte fant sist sted i 2010, da den globale befolkningen av tigre befant seg på et all-time low.

På den måten ble det anslått at det bare var 3200 ville tigre igjen i naturen.

Av den grunn ble et mål satt til å doble tigerpopulasjonen innen 2022. Målet er ikke nådd, men det anslås i dag at det totale antallet ville tigre er opptil 3900, noe som betyr at det går riktig vei.

– Vi er glade for at tigrenes nedgang har snudd. Den målrettede innsatsen til WWF og mange av tigerens hjemland fungerer, men det er fortsatt områder der ting går altfor sakte, spesielt i Sørøst-Asia. Tiger Summit senere i år kan forhåpentligvis skape momentum for en fornyet, ambisiøs innsats for å stoppe tigerens groteske nedgang, for dessverre er vi ikke der ennå.