Mange mennesker velger å legge sjokolade i kjøleskapet. Enten fordi de synes den smaker bedre, eller for at den skal holde seg lengre.
Men det skal man altså ikke gjøre. Det skriver Dagbladet.
Produksjonssjef i Minde Sjokolade, Espen André Meland, understreker hvorfor dette er så viktig.
Han forklarer at man bør unngå å legge sjokolade på kjøl - det er helt feil strategi.
- Ideelt sett anbefaler vi at man ikke oppbevarer sjokolade i kjøleskapet, er rådet fra sjokolade-eksperten.
Kjøleskapet ødelegger opplevelsen. Foto: Shutterstock
Kjøleskapsforbudet skyldes at sukkerkrystaller og det fettet som finnes i kakaosmøret vil blir trukket ut i sjokoladen når den avkjøles.
Det medfører at den brune overflaten blir gråhvit og ikke så appetittlig. Smak og konsistens endrer seg rett og slett.
Espen André Meland understreker at sjokoladen ikke nødvendigvis kommer til å smake dårlig, men at smaken allikevel vil bli dempet, slik at sjokoladeopplevelsen ikke vil være optimal.
Samtidig vil en tur i kjøleskabet sette tydelige spor på konsistensen.
I stedet anbefaler han at man oppbevarer sjokoladen i stuetemperatur. Også Stine Woxman fra Den Lille Sjokoladefabrikken bekrefter at sjokolade og kjøleskap ikke er gode venner.
- Aromastoffene i kakaoen og eventuell fyll eller fondanter som finnes i konfekt og sjokolade, kommer mer frem i munnen når det er stuetemperert, forteller hun og utdyper:
- Sjokolade er som vin. Det skal ikke bare puttes i munden og slukes med det samme. I stedet skal det ligge litt i munnen og nytes.
Spis heller alt med én gang. Foto: Shutterstock
Dessuten anbefaler ekspertene at åpnet sjokolade ikke skal ligge åpen for lenge.
Dermed bør du altså ikke legge den i kjøleskapet og i stedet spise all sjokoladen med én gang.
Det må da være helgens beste råd!