Grønn energi fyller som et tema mer enn de aller fleste ting. Det er på alles lepper, og forskere utforsker måter å gjøre drivstoff og energi bedre på.
Det har vært en debatt der det er notorisk svært delte meninger i mange år. Mange tenker på den store katastrofen som skjedde ved Tsjernobyl-kraftverket i Ukraina i 1986.
Nå har en ny studie kommet med et oppmuntrende budskap til de som er for atomkraft.
Illustrated Science skriver at forskere fra Lancaster University har funnet en bivirkning som atomavfall kan brukes til.
Atomkraft avgir ingen CO2, men etterlater radioaktivt avfall.
Nå har forskere fra British Lancaster University og Jožef Stefan Institute i Slovenia funnet en måte å bruke avfallet til å produsere miljøvennlige tilsetningsstoffer som kan gjøre bensinbiler grønnere.
Metoden benytter en rest fra produksjon av biodiesel – diesel, som ikke er basert på råolje fra undergrunnen, men på planteoljer. Ved produksjon av biodiesel er stoffet glyserin igjen.
Produksjonen av biodiesel øker, glyserin er billig, og gjennom kjemiske prosesser kan det omdannes til isopropylidenglyserin.
Det kalles også "soltelling" og kan legges til bensin for å øke oktantallene, gi en jevnere forbrenning og redusere utslipp av svevestøv og CO2.
Dette vil faktisk gjøre det mulig for deg å lage bensin av avfallet du må gjøre fra energiproduksjon ved kraftverket.
Et av motargumentene for atomkraft er nettopp spørsmålet om hva man skal gjøre med overflødig atomavfall, som på grunn av radioaktiv stråling ikke kan være i nærheten av mennesker.