Da Neil Armstrong gikk ut av Apollo 11 den 20. juli 1969, og inn på månen ble det første mennesket noensinne, ble et veldig stort kapittel i verdenshistorien skrevet.
Det har imidlertid ikke vært mennesker på månen siden 1972, altså i 50 år. De siste årene har astronauter og romfartsorganisasjoner fokusert mer på å undersøke planeten Mars, noe som kan antas å være en mulighet for mennesker å leve videre.
Månen er imidlertid ikke over. Faktisk har NASA høye forventninger til fremtiden på månen. Og vi trenger faktisk ikke å vente fryktelig lenge.
I 2030, ifølge en NASA-leder, vil det være mennesker som bor og jobber på månen. Dette forutsetter imidlertid at dagens trend fortsetter.
Uttalelsen kommer etter at NASA nylig lanserte en rakett på månen ved hjelp av et nytt og kraftig lanseringssystem kalt Space Launch System.
Dette er starten på de såkalte 'Artemis' oppdragene, som tar sikte på å få mennesket tilbake til månen igjen.
Det melder ScienceAlert, ifølge Videnskab.dk.
Romskipet, kalt Orion, er på vei mot månen denne gangen uten astronauter om bord. Det vil teste sin evne til å få en romkapsel til månen og tilbake igjen.
I neste prosjekt vil Orion ha astronauter med seg, men uten å gjøre en ekte månelanding. Orion vil i stedet sirkle rundt månen for å gjøre flere studier.
– Dette er det første skrittet vi tar for langsiktig romforskning. Og det er ikke bare for USA, men for hele verden, sier Howard Hu, leder for romprogrammet.
Når NASA er klar til å sende astronauter til månen igjen, vil de først og fremst utforske månens sydpol.
Her vil du se etter vann. Hvis du finner det, vil du kunne bosette deg på månen.
Hvis dette skjer, vil det primære arbeidet bestå av gruvedrift og forskning.