Mareritt på barneskolen: 9 år gammel jente utsatt for voldtekt og overgrep fra jevnaldrende

13/02/2024 21:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Skolen har forsøkt å innføre flere tiltak, men dette er ikke nok for foreldrene.

En gruppe foreldre ved en skole i den danske byen Køge står samlet i bekymring og frustrasjon over skolens håndtering av alvorlige saker om vold og seksuelle overgrep blant elever.

Saken, som har pågått i rundt to år, involverer barn i alderen 6 til 11 år og har nå fått fornyet oppmerksomhet etter at flere foreldre har stått frem.

Dette skriver danske TV2.

En av de mest hjerteskjærende beretningene kommer fra en mor til en ni år gammel jente som ble voldtatt av en student på samme alder.

"Mamma, jeg tror jeg har en baby i magen," sa jenta en kveld, og avslørte marerittet hun hadde levd i.

Ikke bare ble jenta utsatt for seksuelle overgrep, men hun var også truet på livet, noe som hindret henne i å søke hjelp.

"Det er helvete," sier moren, som til nå insisterte på at datteren skulle gå på skolen, uten å vite hva som foregikk bak kulissene.

Skoleledelsen har innført tiltak som «tissekompiser» og forbud mot at elever kan leke eller lese alene, men dette har ikke beroliget foreldrene.

I et felles brev til skoleledelsen og kommunen har en gruppe på 75 foreldre uttrykt sin dype bekymring for barnas sikkerhet og krevd handling.

Til tross for rektor Jakob Dalgas' forsikringer om at skolen gjør alt for å håndtere situasjonen, er det mange foreldre som ikke føler seg tatt på alvor.

Rapporter om trusler, fysisk vold og seksuelle overgrep fortsetter å dukke opp, og foreldre er redde for å sende barna sine på skolen.

Den kollektive frustrasjonen kulminerte i et møte i Køge, der rundt 60 foreldre møttes for å diskutere situasjonen og formulere et brev til skoleledelsen og kommunen.

"Vi er oppriktig bekymret, og vi kan ikke tolerere/akseptere at våre barn ikke er trygge på skolen", står det i brevet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.