Ny svindelbølge: Telia kommer med viktig varsel

09/04/2024 11:49

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer de med advarsel.

Telia sender ut en advarsel om et pågående e-posts svindelforsøk og understreker viktigheten av årvåkenhet blant mottakere for å unngå å bli lurt.

Informasjonssjefen i Telia bekrefter at svindlerne har utviklet sine metoder til å virke mer profesjonelle, noe som gjør svindelforsøk vanskeligere å gjenkjenne. Det skriver DinSide.

Tidligere var det lettere å spotte svindel på grunn av dårlig språkbruk og mindre overbevisende innhold, men dette har endret seg.

- Vi ser at det nå sirkulerer såkalte «phishing»-eposter der vår merkevare misbrukes. Klassisk phishing er fisking etter sensitive opplysninger, og svindlere bruker gjerne kjente merkevarer som metode for å få deg som kunde til å utlevere personlig informasjon eller til å utbetale penger, sier informasjonssjef i Telia, Ellen Cecilie Scheen, til DinSide.

Selskapet poengterer alvoret i situasjonen ved å påpeke at svindelforsøkene nå ofte er mer sofistikerte og utnytter folks hast til å handle, noe som øker risikoen for at noen går i fella.

Telia, som har opplevd å bli misbrukt i svindelforsøk tidligere, uttrykker dyp bekymring over misbruken av deres merkevare og oppfordrer alle til å være ekstra på vakt.

For å hjelpe folk med å unngå å bli ofre for disse svindelforsøkene, tilbyr Telia en rekke forebyggende råd, du kan se rådene her.

Informasjonssjefen legger vekt på viktigheten av å være mistenksom og årvåken som hovedverktøy i kampen mot nettfisking og andre former for svindel.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.