Vipps kunngjør: Det vil påvirke alle brukere veldig snart

25/04/2024 14:35

Sofie

Nyheter
Foto: Vipps/NTB
Det skal visstnok skje før sommeren kommer.

Etter at Vipps og MobilePay fusjonerte i 2022, har selskapet arbeidet intensivt med å utvikle en felles app og teknologisk plattform for bruk i hele Norden.

Denne enhetlige plattformen vil styrke selskapets kapasitet til innovasjon.

– Hvis alt går som planlagt, kan du vippse på tvers av Norge, Danmark og Finland før sommeren, og så planlegger vi for at Sverige kommer ganske raskt etter, sier Vipps MobilePay-sjef, Rune Garborg.

I tillegg jobber mobilepay med å etablere et samarbeid med Swish fra Sverige. Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps MobilePay, har uttalt til Ehandel at målet er å lansere en ny betalingsløsning innen utgangen av året.

Planen er at den totale brukerbasen på 11,5 millioner mennesker fra Vipps MobilePay skal kunne foreta betalinger uten barrierer mellom Danmark, Norge og Finland før sommeren.

Selv om Swish ikke er en direkte del av denne fusjonen, fortsetter samtalene mellom de nordiske betalingstjenestene for å muliggjøre transaksjoner mellom MobilePay og Swish-brukere.

Dette samarbeidet er en del av en bredere innsats fra European Mobile Payment Systems Association, som består av 11 medlemmer og streber etter å fremme betalingsløsninger på tvers av landegrensene i Europa.