Det er nok de færreste sjåfører, som ikke vet om frustrasjonen.
Etter en fin kjøretur gjennom landet en varm sommerdag, går du ut av bilen og merker det umiddelbart: et hav av døde insekter som sitter foran på bilen, grillen og frontruten.
Vindusspylervæske og vindusvisker kan ikke alltid løse problemet på frontruten, og å fjerne den fra resten av fronten krever også stort rengjøringsarbeid.
Men kanskje du har lagt merke til at problemet ikke oppstår så ofte som det pleide?
Det er faktisk ikke så rart.
En ny studie fra Storbritannia viser en bekymringsfull nedgang i antall flygende insekter.
Det skriver nederlandsk AD.
Ifølge data fra prosjektet ledet av Kent Wildlife Trust og Buglife, har insektstallene falt med 78% de siste 20 årene.
Det viser en betydelig nedgang i insektpopulasjoner, og forskere kaller det et "rødt flagg" for dyrelivet i Storbritannia.
Studien involverte 26 500 reiser over hele Storbritannia, hvor sjåfører rengjorde nummerskiltene sine før de la ut på lange reiser. Deretter telte de antall insekter som ble presset på platene. Studien viser at antallet insekter, som er avgjørende for både avlinger og næringskjeder, opplever drastiske nedganger.
Eksperter tilskriver denne nedgangen til flere faktorer, inkludert klimaendringer, forurensning, tap av habitat og bruk av plantevernmidler.
Den danske biologen Anders Pape Møller brukte en lignende metode for å måle insektpopulasjoner og fant at mellom 1996 og 2017 falt insektpopulasjonene med opptil 97% på visse ruter.
Selv om noen hevder at mer aerodynamiske biler kan føre til færre døde insekter på frontrutene, har dette blitt avvist.
Den britiske studien fokuserte på antall insekter på bilskiltene og ikke på frontrutene. Samtidig har økt biltrafikk ført til at flere kjører i strømmen av andre biler, noe som også kan gi utslag.