I en tid hvor mange leter etter måter å kutte kostnader på, er løsningen kanskje lettere enn man skulle tro.
Ved å skaffe en spesiell ting til kjøkkenet, kan man sparet tusenvis hvert år.
Det skriver Findus i en pressemelding.
Kaster mye mat
I en tid hvor matprisene stiger og norske husholdninger opplever økende økonomisk press, viser en ny undersøkelse fra Findus at nordmenn fortsatt kaster store mengder mat som kunne vært brukt.
Undersøkelsen, utført av Norstat, avdekker at 75 % av de spurte mener at det beste tiltaket for å redusere matsvinn er å fryse inn restemat. Likevel er det kun 13 % som alltid fryser ned matrester, noe som indikerer at potensialet for å redusere matsvinnet er stort.
Dilemma
Dette er spesielt kritisk i en tid hvor mange leter etter måter å kutte kostnader på, og undersøkelsen viser at unge voksne mellom 18 og 29 år sliter mest både med matsvinn og økonomiske utfordringer.
Faktisk oppgir 26 % av de unge at de føler skam når de kaster mat!
Samtidig opplever mange unge voksne et daglig dilemma mellom å balansere økonomi og gjøre bærekraftige valg.
Fryseren er løsningen
"For unge voksne, som ofte har et stramt budsjett, kan fryseren være en redning. Ved å fryse ned matrester og planlegge måltidene bedre, kan de både redusere matsvinnet og spare penger – noe som er avgjørende i dagens økonomiske situasjon", sier Henrik von Lowzow, Cluster Marketing Director i Findus Norden.
Undersøkelsen viser at 29 % av de spurte har redusert matsvinnet som følge av økonomiske utfordringer, men mange kaster fortsatt unødvendig mye mat, spesielt de yngre aldersgruppene.
Med bedre planlegging og hyppigere bruk av fryseren kan norske husholdninger – og særlig unge voksne – gjøre en forskjell for både lommeboka og miljøet.
"Unge voksne står overfor mange økonomiske utfordringer, og matsvinn er en unødvendig kostnad. Frossen mat gir fleksibilitet til å tilpasse seg en hektisk hverdag, samtidig som det gir en mulighet til å redusere svinn og spare penger", avslutter Henrik.