Som det viser seg, er det mer vitenskap bak å fryse brød enn du kanskje tror.
For mange er brød en naturlig del av hverdagen, og det er vanskelig å tenke seg et måltid uten. Når brød er på salg, er det ikke uvanlig å benytte anledningen til å kjøpe ekstra og fryse ned for å forlenge holdbarheten.
Men det er viktig å være forsiktig når du fryser brød – spesielt hvis du ikke følger noen viktige trinn.
Dette ifølge medier som Macelleria Zoppelletto.
Den "riktige" måten å fryse brød på
Du tror kanskje du ikke kan gå galt når du fryser brød, men det er noen få trinn å følge for å få de beste resultatene.
Først og fremst er det lurt å skjære opp brødet før du fryser det. På denne måten kan du enkelt ta ut akkurat så mye du trenger.
Hver skive bør pakkes forsiktig inn i plastfolie eller bakepapir for å unngå at den tørker ut eller blir klissete. Når skivene er pakket inn, legg dem i en frysepose eller lufttett beholder, fjern så mye luft som mulig for å forhindre at iskrystaller dannes.
Oppbevaring av brødet ved lavest mulig frysetemperatur er nøkkelen til å opprettholde kvaliteten i flere måneder.
Tips for tining
Når du er klar til å bruke det frosne brødet ditt, er det flere måter å tine det på.
En langsom tining i romtemperatur gir en sprøere tekstur, mens en rask oppvarming i ovnen er et godt alternativ hvis du har det travelt.
Hvis du foretrekker ristede skiver, kan du riste det frosne brødet direkte i brødristeren.
Det er også verdt å merke seg at brød fryser best når det er helt tørt. Dette bidrar til å forhindre dannelsen av iskrystaller.