Si farvel til brune bananer - slik får du dem til å vare lenger

13/10/2024 23:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lei av at bananene dine blir brune før du får spist dem? Her kan du finne ut hvordan du kan forhindre at dette skjer.

Det hender ofte at noen av de kjøpte bananene blir brune før de spises. Selv om brune bananer fortsatt kan spises og brukes i baking, er det mange som foretrekker ferske bananer.

Derfor er det også mange som ønsker at bananene deres skal holde seg ferske over lengre tid.

Hvis du har slitt med dette, har vi samlet noen tips for å holde bananene ferskere lenger:

  • Heng opp bananene: I mange land hvor det dyrkes bananer, henger fruktselgere opp bananene for å forlenge holdbarheten. Når bananene henger, produseres det mindre etylen, noe som gjør at de modnes raskere. Heng derfor opp bananene hvis du kan.

  • Velg grønne bananer i butikken: Ved å kjøpe grønne, umodne bananer holder de seg lenger hjemme ettersom de rekker å modnes.

  • Pakk stilkene på bananene inn i plastfolie eller aluminiumsfolie: Dette trikset bremser produksjonen av etylen og fungerer akkurat som å henge bananene opp. Du har kanskje lagt merke til at økologiske bananer i butikken ofte har plastfolie rundt stilkene.

  • Oppbevar bananer i kjøleskapet: Kulde bremser modningen av bananer, slik at de holder seg friske lenger i kjøleskapet. Du kan også fryse skivede bananer til smoothies, noe som forlenger holdbarheten ytterligere.

  • Unngå støt: Hvis du har en perfekt banan i vesken om morgenen, kan den være brun om ettermiddagen på grunn av sjokk. Bruk en boks for å beskytte bananen din og unngå dette problemet.

Disse enkle tipsene kan hjelpe deg med å holde bananene friske og forhindre at de blir brune for raskt.

Om du har tenkt å bruke dem alle er helt opp til deg. Disse triksene viser imidlertid at det ikke er vanskelig å holde bananer ferske lenge, hvis du bare vet hvordan du gjør det.