Dette kjøkkenapparatet får strømregningen din til å skyte til værs

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Føler du at strømregningen din ofte er alt for høy? Føler du at du har forsøkt alt i jakten på å lokalisere synderen? Da bør du lete ett bestemt sted.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Kjøkkenet fylles i økende grad opp med både små og store hvitevarer som gjør det lettere å lage mat i hverdagen.

Med både brødristere, mikrobølgeovner, frityrkokere og vannkokere kan det noen ganger føles som om det ikke finnes nok stikkontakter til alle duppedittene.

Særlig et av disse elektriske apparatene kan være en ordenlig strøm-tyv.

En utenkelig energityv
Selv om disse apparatene kan være ekstremt praktiske, kan de også føre til at strømregningen stiger hvis du ikke er forsiktig.

Det er én bestemt enhet som virker ufarlig, men som faktisk bruker enormt mye energi.

En vannkoker finnes kanskje ikke på alle kjøkken, men de som har en kan bekrefte hvor mye den bidrar til å ta stresset ut av hverdagen. I tillegg til å kunne varme vann til te, er den også god til å koke vann raskt når du skal lage pasta eller ris.

Det mange derimot ikke vet er at denne lille enheten har et ekstremt høyt energiforbruk.

Har et skyhøyt forbruk
Ifølge mediet El Pais, som siterer den britiske organisasjonen National Energy Action, ligger elektriske vannkokere på 11. plass over de mest energikrevende apparatene pr. time.

Når en vannkoker er slått på, varmes et varmeelement opp, som deretter varmer opp vannet. Normalt slår enheten seg av automatisk når vannet når 100 grader. 

Det lille apparatet kan virke enkel å ta i bruk - og ikke spesielt energikrevende, men elektriske vannkokere har ofte en effekt på mellom 1500 og 3000 watt.

Det betyr at de har et høyt forbruk, selv om de vanligvis bare brukes ti minutter om dagen, forklarer El Pais.

Benytt deg av noen forholdsregler
Hvis du ikke kan klare deg uten vannkokeren din, kan du likevel ta noen forholdsregler for å sikre at den ikke bruker mer strøm enn nødvendig.

Først bør du bare varme opp den mengden vann du faktisk trenger, i stedet for å fylle opp kjelen og kun bruke en liten del av vannet.

Når du kjøper en vannkoker, bør du lese deg opp på spesifikasjonene og finne en som har et mer energieffektivt forbruk.

Bruk om mulig alternativer til vannkokeren, som f.eks komfyren. Det kan ta lengre tid, men hvis du ikke har det travelt, kan det hjelpe deg å spare penger på strømregningen.

Koble også gjerne fra vannkokeren når du er ferdig med å bruke den for å unngå standby-forbruk.