Men hvordan sikrer du at gresskaret får forlenget holdbarheten sin, og ikke minst, holder seg pent så lenge som mulig?
Med riktige forberedelser kan et ferskt gresskar holde i opptil to til tre måneder, skriver britiske The Sun.
Når gresskaret først er skåret ut, holder det vanligvis i tre til fem dager – eller i opptil to uker i et kjøligere klima, som her i Norge, eller i et kjøleskap.
Tips for å forlenge holdbarheten på gresskaret:
Velg et solid gresskar – En lys oransje farge og et hardt skall tyder på at gresskaret er moden og har god holdbarhet.
Vask overflaten – Vask med utvannet klor, fortynnet blekemiddel eller eddik for å fjerne bakterier som kan føre til råte.
Oppbevar gresskaret kjølig og tørt – Oppbevares på et kjølig, tørt og mørkt sted for å unngå fukt.
Beskytt utsatte flater – Gni vaselin eller fortynnet sitronsaft på skårne kanter for å forhindre brunfarging.
Sett gresskaret i kjøleskapet når du kan – Plasser gresskaret i kjøleskapet om mulig for å forlenge holdbarheten.
Mange starter men utskjæringene tidlig, men gresskaret holder lengst hvis det først settes ut så nærme Halloween som mulig.
Husk at gresskar plassert utendørs, som ved inngangsdøren, nedkjøles naturlig og kan holde seg lengre enn gresskar som står inne.
Alternativ til utskjæring:
Noen velger å male gresskarene i stedet for å skjære dem. Dette kan være en god løsning for de som vil ha en dekorativ løsning med liten risiko for råte.
Smakfulle oppskrifter av overskuddet:
Når Halloween er over, kan restene fra gresskaret brukes til å trylle frem smakfulle retter.
Prøv for eksempel en varmende gresskarsuppe, gresskarpai eller stekte gresskarbiter med krydder. På denne måten kan du få mest mulig ut av sesongens gresskar!