Du elsker eller hater kaffe – det er sjelden noe i mellom. Hvis du tilhører den første gruppen, elsker du alt ved den: aromaen, smaken og energien fra første slurk. Kaffe er en av de mest populære drikkene i verden, og alle dens egenskaper er grundig studert.
Fordelene med det - når det konsumeres med måte - er mange, og det er derfor det er gjenstand for studier som prøver å maksimere de positive effektene av koffein (eller uten det). En av de nyeste studiene har undersøkt fordelene ved å drikke kaffe uten sukker.
For det første forbedrer det hukommelsen. Ifølge en studie publisert i tidsskriftet Nature Neuroscience, utført ved Johns Hopkins University i Baltimore, USA, forbedrer regelmessig kaffedrikking de nevronale forbindelsene i hippocampus, som er assosiert med hukommelse.
To andre betydelige fordeler er at det bidrar til å forhindre blokkering av arteriene og er en kraftig kilde til antioksidanter. På denne måten hjelper kaffe med å beskytte kroppen mot effekten av cellulær oksidasjon og frie radikaler.
Og det er mer. Denne drikken hjelper til med å forhindre tannråte når den drikkes uten sukker eller søtningsmidler. Siden det er lite kalorier og fett, hjelper det også med vekttap. Dette er fordi det øker den basale metabolske hastigheten og øker termogenese.
Ifølge den spanske utgaven av Huffington Post er det derfor en mengde fordeler med å drikke kaffe. Her er det imidlertid viktig å slå fast at det krever at du drikker det med måte. Du bør derfor ikke tolke det som en invitasjon til å drikke flere liter kaffe om dagen.