Kostholdsekspert avslører: Den sunneste alkoholholdige drikken

31/07/2024 19:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noen gang vurdert hvilken alkoholholdig drikk som faktisk er den sunneste? Du kan lære mer om det i denne artikkelen.

Mens 70 % av amerikanerne drikker alkohol, viser nyere medisinske studier at forbruket topper seg ved spesielle årstider og er betydelig høyere under Thanksgiving, jul og nyttår. Det er imidlertid verdt å vurdere de nøkterne realitetene ved alkoholforbruk.

Helligdager - spesielt nyttårsaften - har vist betydelige endringer i søvnkvalitet på grunn av alkohol, ettersom atferdsendringer hos voksne knyttet til helligdager fortsetter å bli studert.

Ikke overraskende er alkohol – selv i moderate mengder – ikke sunt. Men hva du velger å drikke kan påvirke de negative fysiske bivirkningene, ifølge registrert kostholdsekspert Megan DeChatelets.

"Det første spørsmålet jeg stiller pasientene mine er: Hva drikker de og hvor ofte," sa DeChatelets, en registrert kostholdsekspert, ifølge Forbes.

"Akkurat som med mat, er å drikke noe med en enkelt ingrediens et mye sunnere alternativ."

Mange tror kanskje at tequila er det sikreste valget, men Tequila Regulatory Council (CRT) lar tilsetningsstoffer tilsettes til tequila merket '100% agave' så lenge tilsetningsstoffene utgjør 1% eller mindre av den totale væsken.

De fire vanligste tilsetningsstoffene er sukkerbasert sirup, glyserin, eikeekstrakt og karamellfarging. Disse tilsetningsstoffene trenger ikke deklareres på flasken.

Dette faktum irriterer purister som tror at deres dyre tequila ikke har tilsatt sukker eller fargestoffer. Sukkerholdige alkoholer har vist seg å bidra til verre bakrus, økt dehydrering og andre fysiske ettervirkninger av alkohol.

I motsetning til tequila, må mezcals tilsetningsstoffer merkes. Disse tilsetningsstoffene refererer vanligvis til ingredienser som noen ganger tilsettes i sluttfasen, som pechuga - en prosess som innebærer å henge rå kylling- eller kalkunbryst inne i destillasjonen.

Disse variantene er sjeldne og kulturelt feiret. Ellers må mezcal lages av 100 % agave ifølge meksikanske regulatorer i Oaxaca. Dette gjelder også for industrialiserte miljøer.

"Å ha de rene ingrediensene er veldig viktig. Jeg er på samme side når jeg snakker om mat - rene merker, det er det du bør se etter," sa DeChatelets.

Mangelen på gluten i mezcal, i motsetning til andre typer brennevin som mange smaksatte vodkaer som inneholder glutenfylte tilsetningsstoffer, er også verdt å vurdere nøye når du velger en drink.

"I alkohol er gluten spesielt noe mange ikke tenker på. Når du har følsomhet og må være forsiktig, blir det veldig viktig," sa hun.

"For mine klienter som absolutt ikke vil gi opp alkohol, vil jeg foreslå ren mezcal - jeg liker å møte folk der de er med en protokoll som faktisk er bærekraftig," sa Christina Miller, grunnlegger av Thrive Ayurveda i Santa Barbara, ifølge til Forbes.

"Å støtte små produsenter og mindre fabrikker kan være det sikreste alternativet når du er interessert i å opprettholde merkevare- og produktrenhet."