Kostholdseksperten advarer mot proteintrenden: Mer enn bare muskelbygging

31/03/2024 22:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Proteintrenden «High protein» har tatt sosiale medier med storm og blir ofte fremstilt som et mirakelkosthold.

Men kostholdsekspert Josefine Jonasson trekker frem risikoen ved å overkonsumere proteinberiket snacks som sjokoladepudding, muffins og is.

Hun mener det er en stor og også kjedelig risiko ved å erstatte vanlig mat med disse produktene. Det sier hun i Nyhetsmorgon på TV4.

Hun påpeker at det er vanlig mat vi skal ha som base, ikke konstant proteinrike godbiter.

Trenden med proteinberikende alt fra småkaker til is har blitt stadig mer populær, spesielt blant de som trener og ønsker å bygge muskler.

Men Jonasson påpeker at det er en fare ved å få alt til å smake søtt og at det kan skape usunne vaner.

I stedet for å velge halvbakte, proteinberikede alternativer, foreslår Jonasson å nyte «vanlige» godbiter og supplere med næringsrik mat, for eksempel et egg, for å sikre proteininntaket.

Det er mange myter rundt protein, blant annet at man må spise kjøtt for å få i seg nok, eller at alle som begynner å trene må øke proteininntaket.

Jonasson avviser disse påstandene og understreker at en vanlig mosjonist ikke trenger ekstra protein.

Hun påpeker også at det beste er å spise et sunt og variert kosthold, for så å ta en «vanlig» sjokoladebit eller godbit i ny og ne.