Når de fleste av oss er ferdige med å spise en appelsin, kaster vi appelsinskallet i søpla eller legger det i en kompostbinge.
Men før du kaster den resterende appelsinbiten, vil du kanskje kaste den i mikrobølgeovnen først - vel, egentlig.
Appelsinskall i mikrobølgeovnen kan hjelpe deg med å rengjøre kjøkkenmaskinen din.
Det skriver Life Savvy.
Du har sikkert hørt om dette hacket før, selv om du kanskje ikke er klar over det. Ofte er det sitronskiver eller sitronskall du får beskjed om å mikrobølgeovn.
Andre sitrusfrukter kan også brukes
Men hvis du ikke lager fersk limonade eller ofte bruker fersk sitronsaft, har du kanskje ikke noen sitroner liggende.
Appelsiner er mer vanlige i hjemmet ditt (fordi de er en mye bedre matbit enn en sitron, men for hver sin egen), og de fungerer på samme måte.
Som sitroner inneholder appelsiner en overflod av sitronsyre. Når du parer appelsinskall eller appelsinskiver med vann og deretter setter det i mikrobølgeovnen, får du et litt surt dampbad til mikrobølgeovnen
Slik gjør du det
Du legger skallene eller hele skivene i en bolle med vann og legger dem i mikrobølgeovnen i 30-45 sekunder. Fjern bollen forsiktig.
Du må fortsatt tørke innsiden av mikrobølgeovnen med en svamp eller mikrofiberklut, men blandingen av damp og syre skal ha løsnet de fastlåste bitene.
Du bør nå ha en ren mikrobølgeovn.