Ikke engang tenk på å helle det ned i vasken: Hvis du gjør det, kan rørene dine sprekke

12/09/2024 15:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forhåpentligvis vet du allerede bedre og derfor ikke heller det ned i vasken slik at det kan tette rørene dine og få dem til å sprekke.

Du har stekt bacon på pannen eller kokt mat som krevde mye olje. Når du er ferdig er pannen full av olje, men hvor blir den av?

Mange gjør denne feilen: de bare heller det ned i vasken. Men de burde vite bedre.

I verste fall kan fettet ende opp med å sprenge rørene, og det er en oppskrift på katastrofe. Heldigvis kan du unngå dette ved å kaste fett og olje på riktig måte.

Hvordan bli kvitt fett og olje på riktig måte (Ikke i vasken!)

Selv om vi er klar over at det er en feil å helle olje i vasken, gjør mange av oss det likevel.

Oljen størkner og legger seg i rørene, noe som til slutt fører til tilstopping og jevne rørsprengninger. Du kan imidlertid få hjelp til å unngå dette.

Enten det er bacon til frokost, den digre fete julelunsjen eller noe annet, bør du kvitte deg med det riktig, ellers kan det bli en skikkelig dyr fornøyelse. Med dette enkle trikset kan du eliminere problemet og forhindre at rørene tetter seg.

  1. Ta litt aluminiumsfolie og legg den i vasken for å lage en "skål" av den.

  2. Hell så i den resterende oljen (hvis den er feit, vent til den stivner).

  3. Pakk folien forsiktig inn slik at fettet ikke siver ut og kast bunten i en blandet avfallsbeholder.

Vegetabilsk olje kan også brukes som kompost. Absorber fettet med servietter eller sagflis laget av naturlige materialer.