Dette brukte politiet på prinsessebryllupet

19/09/2024 10:47

Yvonne

Kongelige
Faksimile: Hello! Magazine
Faksimile: Hello! Magazine
Nå letter politiet på sløret for hva det kostet dem å være til stede i Geirganger under bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Selv om det fortsatt mangler en del detaljer, har politiet nå opplyst hva de brukte på kost, losji og materialer i forbindelse med de politi-oppgavene de hatte i Geiranger da prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett inviterte 300 gjester til et storslått bryllup.

Det har vært mange kritikere på banen i forbindelse med brylluppet mellom Märtha Louise og Durek. Paret valgte å holde sermonien og festen privat, og norsk presse fikk derfor ikke lov til å komme tett på når paret ga hverandre sitt ja, skar bryllupskaken, holdt taler og danset til den tidlige morgen.

De 300 gjestene, blant dem mange influensere, hadde også fått streng beskjed om å ikke offentliggjøre noe fra feiringen. Årsaken var at paret hadde solgt rettighetene til å dekke bryllupet til britiske Hello! Magazine som eksklusivt kunne offentliggjøre bilder og detaljer. Det er ikke kjent hvor mye penger paret fikk for rettighetene, men det er kjent at gjestene måtte selv betale for reisen og at det ikke var fri bar men at gjestene fikk drikkebonger.

Politiets utgifter
Men selv om festen ble betegnet som privat og brudeparet selv stod for utgiftene til selve arrangementet, har det lenge vært spekulert i hvilke utgifter som staten måtte ut med. For når kongelige og kjente fra hele verden inviteres til fest, må for eksempel politiet stille opp med ekstra ressurser.

Nå har politiet delt informasjon om sine utgifter. De har brukt en halv million kroner på kost og losji i løpet av de dagene mannskapene var til stede i Geiranger. I tillegg påløper det utgifter for rundt 50.000 kroner til materialer.

"Det er per i dag en vesentlig del av kostnadsbildet som ikke er klart, og det vil det ikke være før regnskapsføringa er klar. Det gjelder helt konkret lønnskostnader, som er den største utgiftsposten knyttet til oppdraget. Det er forventa klart i midten av oktober", sier stabssjef i Møre og Romsdal politidistrikt, Hans-Martin Gridseth.

"De som kjenner Geiranger, vet at avstandene ikke akkurat legger til rette for pendling", legger han til som forklaring til NRK.

Politiets oppgaver under den tre dager lange feiringen i Ålesund og Geiranger handlet mest om sikkerhet for gjestene samt ta hånd om de trafikkale utfordringene som oppstod når både gjester, journalister og skuelystne valfartet til den lille bygda.

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.