De fleste av oss har kuttet opp en løk i løpet av livet og ikke funnet det altfor vanskelig. Men nå har en "genial" hack blitt delt på nettet for å gjøre det enklere enn noen gang å kutte løk.
Mange bruker en grønnsaksskreller til å fjerne skallet på grønnsaker. Men visste du at du også kan bruke den til å kutte?
En video delt på Instagram-kontoen @allthingsexplained_ viser noen som gjør nettopp dette, mens teksten på skjermen sier: "Et triks som kan virke åpenbart, men som mange ignorerer." Personen bruker skrelleren til å trekke opp og ned på løken og skiver den opp.
Det ser ut til at mange nettopp har oppdaget dette trikset, ettersom innlegget har fått over 301 000 likes.
En person utbrøt:
"Hva i all verden, det er jo genialt," mens en annen la til: "Elsker dette." En tredje kommenterte:
"Jobb smartere, ikke hardere." En fjerde skrev: "Lærer nye tips til når jeg begynner å lage mat."
Selv om mange likte tipset, syntes andre at det var like enkelt å bruke en kniv.
En person klaget
"Så ingen kan bruke en vanlig kniv lenger?" Mens en annen var enig: "Eller du kan bare lære å bruke en kniv ordentlig og kutte tynt."
Denne kuttemetoden kom etter at en kokk delte en "livsendrende" hack for å unngå å gråte når man kutter løk.
På Instagram sa kokk Erica Wides:
"Det er to måter å unngå tårer når du kutter løk – den første er å bruke en veldig skarp kniv... Jo skarpere kniv, desto mindre gråter du."
"Det andre er å bruke riktig kutteknikk, som betyr at når du kutter løken, må du skjære med en fremover, glidende bevegelse."
Kokken demonstrerte hvordan hun skyver kniven ned og fremover i stedet for å la bladet gå rett ned gjennom løken. Hun forklarer at dette forhindrer at cellene i løken blir knust, noe som reduserer frigjøringen av de irriterende forbindelsene.
Begge videoene kan ses nedenfor: