Airfryers har etablert seg som matlagingens svar på iPhones – både utbredt og uunnværlig. Deres popularitet har økt jevnt og trutt de siste årene takket være deres energieffektivitet og evne til enkelt å lage deilige og raske måltider.
Men bak den populære kjøkkenmaskinen ligger en utfordring: rengjøring. Det skriver The Mirror.
Mens airfryern er uunnværlige for kostnadseffektiv matlaging i små partier, kan de være et mareritt å rengjøre, spesielt hvis de brukes regelmessig uten riktig vedlikehold.
Oppsamlet fett og gjenstridige matrester kan bli et tidkrevende rengjøringsmaraton med begrenset suksess.
En desperat kvinne som ble møtt med denne utfordringen, vendte seg til Mrs Hinch Cleaning Tips Facebook-siden, der brukere deler sine rengjøringshack.
«Hei, hva bruker alle til å rengjøre airfryeren? Jeg har ikke vært den beste til å rense min, og det er nå mye tørket fett i den», skrev kvinnen i et innlegg.
Facebook-gruppens ryddeentusiaster reagerte kjapt, og flere pekte på en sak som kunne sørge for at kvinnens problem ville bli løst – nemlig bruskrystaller.
«Jeg bruker krystall soda, fyller kurven med varmt vann og tilsetter 250 g krystall soda. La det virke i 10 minutter, så blir alt rent etter bruk av en svamp."
Flere var enige i denne metoden, med en bruker som la til: "Jeg bløtlegger kurven i varmt vann med krystall soda så snart kokingen er ferdig. Jeg lar den ligge der til vi er ferdige med å spise, så vasker jeg den som vanlig".
Hvis du har problemer med å få renset airfryeren, kan du prøve dette tipset.