Denne farsdagskaka bør du prøve

09/11/2024 06:30

Yvonne

LIVSSTIL
Foto: Brodogkorn.no
Foto: Brodogkorn.no
Når far skal feires, passer det godt med hjemmebakte gaver. Dene kaka er lett å lage, men ser svært imponerende ut.

Søndag er det farsdag, og tid for å vise at man setter pris på pappaen sin.

"Det er vel ingenting som er så koselig å få som noe noen har brukt litt tid på. Det kan være en tegning, en hjemmelaget gave - eller noe godt å spise", sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn. 

Selv har hun i alle år feiret egen pappa med hjemmebakte godsaker.

De fleste pappaer pris på alt fra nybakte eggerøre og rundstykker eller scones til frokost, vafler til lunsj eller kake til dessert etter en god middag.

Opplysningskontoret for Brød og korn har samlet en rekke gode tips i denne artikelen på hjemmesidene sine.

Vi kan kvittere med flere andre gode oppskrifter som du kan finne her.

Og hvis du tør å kaste deg over denne blåbærkaka, så lover vi at du ikke vil angre.

Oppskriften finner du lengre nede i artikkelen.

Foto: brodogkorn.no

Moderne bløtkake med blåbær og bjørnebær

Store feiringer krever kaker som innbyr til fest. Denne bløtkaken er en skikkelig festkake - men kledd i en moderne og elegant drakt. Denne bløtkaken med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver

Fyll:
½ dl appelsinjuice eller melk til dynking
6 dl kremfløte
300 g blåbær- eller bjørnebærsyltetøy

Pynt:
Friske blåbær og bjørnebær

Slik gjør du

  1. Sukkerbrød til bløtkaken: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

  2. Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist. 

  3. Krem: Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.

  4. Montering av bløtkaken: Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå.
    Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.

Og så er det bare å servere kaken.

Kilde: Opplysningskontoret for Brød og korn

Læs også:

Svært få vet det: Slik sørger du for at kofferten går av flyet først Hvis du hater å vente på bagasjen din på flyplassen, vil du gjøre alt du kan for å få prosessen til å gå litt raskere - og heldigvis er det noen smarte triks du kan prøve i sommer.
Nesten alle gjør det: Derfor skal du ikke vaske håndklær på 60 grader En ekspert har nå kommet med en mening som sikkert vil ha flere meninger.