Søndag er det farsdag, og tid for å vise at man setter pris på pappaen sin.
"Det er vel ingenting som er så koselig å få som noe noen har brukt litt tid på. Det kan være en tegning, en hjemmelaget gave - eller noe godt å spise", sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Selv har hun i alle år feiret egen pappa med hjemmebakte godsaker.
De fleste pappaer pris på alt fra nybakte eggerøre og rundstykker eller scones til frokost, vafler til lunsj eller kake til dessert etter en god middag.
Opplysningskontoret for Brød og korn har samlet en rekke gode tips i denne artikelen på hjemmesidene sine.
Vi kan kvittere med flere andre gode oppskrifter som du kan finne her.
Og hvis du tør å kaste deg over denne blåbærkaka, så lover vi at du ikke vil angre.
Oppskriften finner du lengre nede i artikkelen.
Foto: brodogkorn.no
Moderne bløtkake med blåbær og bjørnebær
Store feiringer krever kaker som innbyr til fest. Denne bløtkaken er en skikkelig festkake - men kledd i en moderne og elegant drakt. Denne bløtkaken med friske bær som har et litt mer moderne utseende - men med den klassiske bløtkakesmaken.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Fyll:
½ dl appelsinjuice eller melk til dynking
6 dl kremfløte
300 g blåbær- eller bjørnebærsyltetøy
Pynt:
Friske blåbær og bjørnebær
Slik gjør du
Sukkerbrød til bløtkaken: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Hell røren i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Krem: Pisk kremfløte og vend forsiktig inn syltetøy for en fin marmorering.
Montering av bløtkaken: Del kaken i tre bunner. Dynk bunnene med juice eller melk. Fordel krem utover den ene bunnen og legg neste bunn oppå.
Gjenta. Fordel godt med krem på toppen av kaken og pynt med bær.
Og så er det bare å servere kaken.