Visste du at gulrøttene dine kan holde seg ferske i opptil fire uker?
En enkel endring i måten du lagrer dem på kan gjøre en stor forskjell.
Mange innser ikke at gulrøtter faktisk kan vare mye lenger hvis de oppbevares riktig.
Gulrøtter har en tendens til å tørke ut og bli slappe hvis de oppbevares i grønnsaksskuffen i kjøleskapet.
Noen frukter og grønnsaker avgir etylengass, noe som fremskynder modningsprosessen og gjør gulrøttene mer utsatt for å bli slappe eller mugne.
Etylengassen stammer fra blant annet tomater, løk, sopp og purre, og kontakt med disse matvarene kan redusere holdbarheten til gulrøttene betydelig.
Det skriver Express.
Matekspert Laura Fuentes forklarer at "hemmeligheten til å holde oppskårne gulrøtter ferske er å lagre dem i en lufttett beholder fylt med vann."
Hvis de blir stående uten fuktighet, tørker de raskt ut, og dette skjer spesielt ofte med babygulrøtter, som raskt mister friskheten.
Det beste stedet å lagre gulrøtter er på den midterste hyllen i kjøleskapet, hvor de kan plasseres i en beholder med vann.
Begynn med å skylle og eventuelt kutte dem slik at de passer i en krukke eller beholder.
Ved å legge dem i en krukke med lokk på holder de seg friske i opptil tre til fire uker.
I tillegg til å holde gulrøttene sprø og saftige, beskytter denne metoden dem også mot etyleneksponering, slik at du unngår unødvendig matsvinn og kan nyte gulrøttene dine lenger.