Ekspert avslører den «magiske» ingrediensen du alltid bør ha i pastasausen

28/10/2024 13:01

Hanne

LIVSSTIL
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Denne ingrediensen gjør underverker for pastasausen din.

En undersøkelse har avslørt en rekke ingredienser europeerne legger i pastarettene sine, samtidig som Dolmio-eksperter deler hvordan man egentlig bør gjøre det.

Mange har uvanlige vaner når de spiser pasta, det finnes noen som til og med tilsetter hot sauce til penne og ketchup til spaghetti.

En undersøkelse viste at selv om 46 % mener det er en forbrytelse å spise pasta uten saus, har mange kommet opp med kreative måter å sørge for at pastaen er saftig på.

Uvanlige blandinger
For dem som ikke tåler tørr pasta, har én av seks (16 %) tydd til å helle en boks suppe over for å tilføre litt fuktighet. Andre ukonvensjonelle tilsetninger inkluderer soyasaus, hermetiske bønner, barbecuesaus, karrisaus og sennep.

Undersøkelsen ble gjennomført av Dolmio i forkant av Verdens Pastadag den 25. oktober. Bart Kuzianik, som er hovedsmakstester i selskapet, bruker over 30 timer i måneden på å perfeksjonere pastasauser.

Han sa: «Hva er pasta uten saus? Vi er her for å minne kundene på at velsmakende sauser ikke trenger å være en utfordring. Det er en 'ekte' kunst og vitenskap å finne den perfekte balansen av ingredienser, enten det er klassisk tomat og basilikum, en noe krydret, eller en kremet blanding.»

Ifølge data fra OnePoll.com er de mest populære sausene Bolognese, tomat og basilikum, og pesto, etterfulgt av carbonara og ostesaus. De vanligste kombinasjonene med pasta var ost, kylling, storfekjøtt eller svinekjøtt, med spaghetti som det foretrukne pastavalget.

Her er hvordan europeerne burde lage Bolognese, ifølge Bart:

1. Server aldri pastaen ved siden av
Bland alltid pastaen med kjøttet og sausen før servering. Dette sikrer at pastaen blir dekket av alle de deilige smakene og gir en perfekt bit hver gang.

2. Ost kan forvandle retten
Forskjellige oster kan gi Bolognese en helt ny dimensjon. Pecorino gir en kraftig, intens smak, mens Parmigiano tilfører en rik, smakfull touch.

3. Pasta-vann er magisk
Her er hemmeligheten: Ta vare på litt av pastavannet før du siler det av. Å røre det inn i sausen gir en silkemyk tekstur, noe som gjør Bolognesen enda mer deilig.