Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, og denne pastasausen, som sies å være den "beste i verden", krever kun noen få ingredienser – mange av dem har du kanskje allerede hjemme. Denne oppskriften stammer fra Puglia-regionen i Italia og er en familiær favoritt laget av kokken Joe fra Cooking Italian with Joe.
Ingredienser:
3 bokser San Marzano tomatpuré eller passata
2 bokser hele San Marzano-tomater
⅓ kopp olivenolje
1 gul løk, hakket
6 hvitløksfedd, finhakket
8 ss saltet smør
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
½ ts tørket rosmarin
½ ts tørket timian
⅓ kopp fersk persille, hakket
2 ts havsalt
2 ss nykvernet svart pepper
1 kopp rød bordvin
Slik gjør du det:
Bruk en blender for å grovhakke de hele San Marzano-tomatene i en bolle. Sett dem til side.
Varm olivenoljen i en stor kjele over middels lav varme. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre langsomt i 10-15 minutter til løken er myk og gyllen.
Når løken begynner å få litt farge, tilsett smøret og rør til det er smeltet.
Ha i tomatpuréen og de grovhakkede tomatene. Rør inn oregano, basilikum, rosmarin, timian, persille (spar litt til pynt), salt og pepper. Tilsett rødvinen og bland godt.
Dekk kjelen med lokk, men la det være en liten åpning for at dampen skal slippe ut. La sausen småkoke på middels lav varme i minst to timer.
Smak på sausen underveis og juster krydder etter ønske. Når den smaker slik du vil ha den, kan du servere den med pasta, gnocchi, lasagne eller en annen rett.
Denne sausen er perfekt for å gjøre hverdagsmiddagene ekstra spesielle, og er enkel nok til å lage uten stress!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!