En ekspert har advart mot å gjøre det «vi alltid har gjort» når det gjelder hvordan vi oppbevarer melkekartongen vår.
De fleste av oss oppbevarer melken i dørhyllen i kjøleskapet, men det er langt fra «det rette å gjøre».
En ekspert forklarte nylig at hun ikke anbefaler å oppbevare drinkevarene sine i dørhyllen i kjøleskapet. Samtidig har hun forklart at det finnes en bedre måte å organisere mat og drikke i kjøleskapet slik at det varer lenger.
Mattrygghetsansvarlig Theresa Keane har delt at et bestemt område i kjøleskapet vanligvis er kjøligere og vil sikre at melk og andre drikker varer lenger.
I stedet for å oppbevare det der «vi alltid har gjort», anbefaler hun å oppbevare det i hyllene.
– Dette gjelder spesielt hvis kjøleskapet ikke er kjølig nok, sier hun til Metro.co.uk, og legger til:
"Hold alltid øye med hvor kald melken din er å drikke eller ta på. Melkebeholderen skal være for kald til å holde. Så kjøp bare den mengden melk du vet du skal bruke relativt raskt. Kjøp smått og ofte."
Unngå å blande rå og spiseklar mat
Når det gjelder matlagring, sier Theresa at hovedformålet er å unngå å blande rå og spiseklar mat, også kalt krysskontaminering.
Hun forklarer at råvarer som rått kjøtt og fisk skal oppbevares på nederste hylle i kjøleskapet. Dette unngår krysskontaminering og mulig drypping av blod.
Rå grønnsaker og annen løs mat bør oppbevares i en lukket beholder på en hylle over rå matvarer. En lukket beholder vil på samme måte få dem til å vare lenger.
I tillegg anbefaler hun at du unngår å overfylle kjøleskapet så mye som mulig, da dette vil forverre sirkulasjonen av den kalde luften.