Ved å analysere data fra over 50 000 personer har forskere funnet at denne ene ingrediens kan spille en stor rolle.
Forestill deg en fremtid der hukommelsen din er så svekket at du ikke klarer å huske navnet på barna dine.
Dette er realiteten for de 55 millioner menneskene som lider av demens globalt.
Demens bryter ned hjernen, og derfor har forskere i mange år jobbet med å finne måter å forebygge sykdommen på.
I en studie utført av forskere ved Universidad de Castilla-La Mancha i Spania og Universitetet i Porto i Portugal ble det konkludert med at daglig inntak av én bestemt matvare kan redusere risikoen for demens.
"Å spise nøtter daglig kan spille en forebyggende rolle ved demens," skriver forskerne i sin studie, publisert i tidsskriftet GeroScience.
Det er viktig nøttene ikke er salte, da salt har en negativ effekt på kroppen generelt.
12 % lavere risiko
Studien er basert på data fra totalt 50 386 personer.
Forskerne fulgte deltakerne over flere år for å se hvordan kostholdet påvirket risikoen for demens.
Resultatene viste at å spise én til tre håndfuller nøtter daglig kan redusere risikoen for demens med 12 %.
En håndfull nøtter tilsvarer ifølge studien cirka 30 gram.
Forskerne understreker at det er nødvendig med flere langtidsstudier for å bekrefte at nøtter har en direkte forebyggende effekt på demens.
Studien føyer seg inn i rekken av forskning som antyder at nøtter har positive helseeffekter.
Tidligere studier har blant annet vist at nøtter generelt kan redusere risikoen for depresjon hos voksne med 17 %.