Vi bruker løk i de fleste retter.
To kokker snakket med Express om hvorfor øynene våre renner i vann når vi kutter løk og hvordan vi kan unngå det for alltid.
Så hvorfor forårsaker løk en slik fysisk reaksjon?
Kjøkkensjef Ben Perverall sa:
"En løk består av lag, med hvert lag som inneholder små celler som er fulle av irriterende som får øynene dine til å løpe i vann."
"Hver gang du kutter løk og bryter disse cellene, slippes dette ut i luften, irriterer øynene og får dem til å løpe i vann."
"Så jo mer du kutter en løk, jo mer vil øynene dine stikke."
Ingen ønsker å unngå løk, så hva bør du som kjøkkenentusiast gjøre for å unngå denne ubehagelige følelsen?
Ifølge Ben er det ikke mye å gjøre for å unngå det, men han ga to gode tips for å lindre det litt.
"Prøv først å lag færre snitt i løken, noe som reduserer antall celler som blir ødelagt av kniven," sa han.
"Jeg ser ofte unge kokker med hauger med hakket løk på et brett, for å gjøre det så fint som mulig, øynene deres strømmer nedover kinnene til jeg stopper dem og forklarer dette."
Kanskje større stykker løk er veien å gå.
Han fortsatte:
"Deretter må du sørge for at du bruker en skarp kniv av god kvalitet."
"Når kniven er sløv, får du bare knuse løken, som igjen bare frigjør mer irritasjon i luften."
Kjøkkensjef Aleandro Brown snakket også om hvordan spirende kokker kan unngå å plage øynene når de kutter løk.
Han understreket også viktigheten av å velge riktig kniv.
"Det er avgjørende å ha en veldig skarp kniv for å kutte en løk fordi den vil skjære gjennom mye lettere."
"En sløv kniv er mer sannsynlig å kutte deg, og det vil frigjøre enzymene i løk som får oss til å gråte."
Hans andre eksperttips var å tenke fremover.
Han sa:
"Et annet triks er å sette løkene dine i kaldt vann i minst 30 minutter før du kutter dem."
"Vannet vil bidra til å få dem til å skrelle raskere og absorbere de fleste enzymer som ellers ville ha blitt frigjort."