Enten vi vil innrømme det eller ikke – eller til og med tenke på det – er det noen av oss som putter ting i kroppen uten egentlig å vite hva de er laget av.
Du vet, kanskje du liker en skikkelig fet kebab etter en bytur, men blir fort kvalm når du innser hva den faktisk inneholder.
På samme måte, selv om du teknisk sett ikke spiser det, kan folk ikke tro hva tyggegummi egentlig er laget av.
Bildekk
Tidligere ble tyggegummi laget av den seige saften fra sapodilla-treet. Men i dag tygger vi på noe ganske annet.
Ifølge BBC Science Focus bruker de fleste selskaper nå et stoff som heter polyisobutylen for å lage tyggegummi. Ja, det er hovedkomponenten i butylgummi, det samme materialet som ofte brukes til å lage slanger i bildekk.
Selv om ikke alle selskaper som lister opp "tyggegummibase" bruker dette, føles det litt rart, ikke sant?
"Polyisobutylen blandes med plastmyknere og materialer – alt matgodkjent – for å gjøre tyggegummiblandingen tyggbar," forklarer de.
"Chicle (treets saft) og polyisobutylen er delvis vellykkede på grunn av deres smeltepunkt, som er perfekt for å være fast og formbar, men samtidig myk og smidig i varmen fra munnen."
Saft fra "gummi-treet"
Hvis du foretrekker en mer naturlig og økologisk livsstil, er ikke all tyggegummi laget med kunstige stoffer som dette. Noen ganger er de fortsatt laget med chicle, altså saften fra treet.
Forskere har også undersøkt muligheten for å bruke maizena for å lage den essensielle tyggebasen i tyggegummi.
Ikke få panikk over dette, for tyggegummi må være godkjent som trygg for å kunne selges.
Liggende i magen?
Og selv om dette kanskje har skapt litt uro om hva tyggegummi egentlig er, er den gamle myten om at det blir liggende i magen motbevist gang på gang.
For å si det rett ut: alt i magen din blir til slutt sendt videre, enten det blir brutt ned av syre eller ikke, og tyggegummien fortsetter sin ferd gjennom fordøyelsessystemet.
Så til slutt skiller du det ut, enkelt og greit.
Ingen bekymringer.