Mange har nok ikke tenkt over det, men vannet fra kokte egg bør aldri helles i vasken.
Det viser seg at 'eggevannet', som ofte helles direkte i avløpet, inneholder verdifulle næringsstoffer som kan komme plantene dine til gode og gi dem et sunnere vekstmiljø.
Hvis det høres litt for godt ut til å være sant, så er det bare å lese videre – for det gir faktisk mye mening.
Forklaringen
Når du koker egg, løses noe av kalsiumet som eggeskallene inneholder i vannet.
Kalsium er essensielt for plantenes velvære, da det er med på å regulere jordens pH-verdi og sikre et stabilt miljø for plantenes rotnett.
En jord med en nøytral pH-verdi, et sted mellom 6,0 og 6,5, er optimal for mange planter, da den gir dem de beste forutsetningene for å ta opp næringsstoffer.
Slik skriver media Ruhr24.
Kalsium er også kjent for å styrke strukturen til planter og gjøre dem mer motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr.
Se etter disse tegnene
Hvis plantene dine mangler kalsium, kommer dette oftest til uttrykk gjennom gule eller brune flekker på bladene. Nedsatt vekst og små blader kan også være tegn på kalsiummangel.
I slike tilfeller kan du hjelpe plantene dine ved å bruke vannet fra de kokte eggene dine. Det krever bare at du lar vannet avkjøles til romtemperatur før du vanner plantene med det.
Har du mange planter – eller kanskje til og med en hage – kan du også samle det magiske vannet over flere dager, slik at du alltid har en næringsbombe klar til plantene dine.
Det anbefales at du bruker "eggevannet" en gang i uken.
Her på falltauet er det verdt å merke seg at du bør unngå å bruke vann fra fargede egg, som ofte selges i supermarkeder, da fargestoffene i skjellene kan påvirke kvaliteten på vannet.