Hvitløk har mange gunstige egenskaper og er en ingrediens som bør inngå i kosten hele året. Spesielt om vinteren kan det være lurt å passe på å spise hvitløk. En ernæringsfysiolog har avslørt flere av fordelene du kan ha oversett hvis du ikke spiser nok hvitløk.
På nettstedet HealthShots fremhever Gauri Anand noen av helsefordelene ved å inkludere hvitløk i ditt daglige kosthold. Her er det spesielt bakt hvitløk som står i fokus, da Anand mener det er mange fordeler forbundet med det.
For å tilberede det, kutter du bare hvitløkshodet i to og stek det i ovnen i noen minutter til det er karamellisert.
Her er noen av fordelene med å spise hvitløk om vinteren:
Styrker immunforsvaret: "Hvitløk inneholder antioksidanter og stoffer som allicin som bidrar til å styrke immunforsvaret."
Anti-inflammatoriske egenskaper: "Det kan lindre symptomer på leddgikt, inflammatorisk tarmsykdom og astma."
Styrker hjertet: "Hvitløk hjelper til med å slappe av blodårene, forbedre blodstrømmen og redusere risikoen for blodpropp."
Forbedrer fordøyelsen: "Det fremmer bedre fordøyelse og lindrer symptomer på fordøyelsesbesvær og oppblåsthet."
Rik på antioksidanter: "Hvitløk inneholder antioksidanter som vitamin C og E som bekjemper frie radikaler som kan skade cellene og føre til aldring."
Heldigvis er hvitløk lett å legge til i ditt daglige kosthold. Den kan brukes i mange retter, noe som gjør det enkelt å øke hvitløksinntaket.
Men som med mange andre ingredienser, er det viktig å spise hvitløk med måte. Dette betyr at du ikke bør overdrive inntaket av hvitløk.