Den kanadiske veganerkokken Carleigh Bodrug har delt en smart og miljøvennlig måte å bruke opp de siste restene av peanøttsmør.
Det skriver Express.
Enkle grep for mindre matsvinn
Å finne kreative måter å gjenbruke ting på er langt bedre enn å kaste dem unødvendig. Det betyr ikke at man skal samle på alt mulig, men hvis noe fortsatt kan brukes til noe nyttig – hvorfor ikke?
Dette er tankegangen bak Carleighs råd om å ikke kaste det tomme peanøttsmørglasset, da det kan forvandles til en deilig saus som gir ekstra smak til ethvert måltid.
De fleste har nok opplevd frustrasjonen over å prøve å skrape ut de siste restene av peanøttsmør med en skje eller kniv – bare for å kaste glasset, selv om det fortsatt er litt igjen i kantene. Carleigh, som deler plantebaserte oppskrifter på YouTube, mener dette er unødvendig sløsing.
Slik lager du en peanøttbasert saus
I stedet for å kaste glasset, foreslår hun å legge til noen få ingredienser for å lage en smakfull peanøttsaus.
Du trenger:
Soyasaus
Lønnesirup
Riseddik
Sriracha
Fersk ingefær
Limejuice
Hell ingrediensene direkte i peanøttsmørglasset, rist godt, og vips – en perfekt, miljøvennlig peanøttsaus!
Perfekt til nudelsalat
Carleigh bruker sausen i en peanøttnudelsalat med blant annet:
Rødkål
Koriander
Agurk
Paprika
Mynte
Gulrot
Vårløk
Tofu
Nudler
"Denne retten er full av grønnsaker og perfekt til matlaging på forhånd", forklarer Carleigh, og understreker hvor viktig det er å unngå matsvinn.
Nutella-trikset
Den siste resten av Nutella i glasset trenger heller ikke å gå til spille! Her er noen smarte og deilige måter å bruke opp det siste sjokoladetrekket på:
1. Lag varm sjokolade
Hell varm melk direkte i Nutella-glasset.
Skru på lokket og rist godt til Nutellaen løses opp.
Hell tilbake i en kopp og nyt en kremet og rik kakao!
2. Milkshake med Nutella-smak
Tilsett melk, isbiter og en banan i glasset.
Rist kraftig eller bruk en stavmikser.
Hell over i et glass og nyt en deilig Nutella-milkshake.
3. Overnatta-havregrøt
Ha havregryn, melk/yoghurt og litt honning i glasset.
Rør godt, sett på lokket og la stå i kjøleskapet over natten.
Nyt en sjokoladeaktig havregrøt til frokost!
4. Nutella-kaffe
Tilsett en espresso eller sterk kaffe i glasset.
Rist eller rør godt for en sjokoladeaktig kaffeopplevelse.
5. Is-topping eller dessertsaus
Hell varm fløte eller melk i glasset og rist godt.
Bruk som saus over is, pannekaker eller frukt.
6. Pannekakerøre
Lag pannekakerøre og hell litt direkte i Nutella-glasset.
Rist godt, hell ut og stek sjokoladepannekaker med ekstra smak.
7. Dyp frukt i det siste laget Nutella
Skjær opp jordbær, eplebiter eller bananer og dypp dem rett i glasset.
En enkel og deilig snacks!
Med disse tipsene får du mest mulig ut av det siste i glasset – uten å kaste bort en eneste dråpe Nutella!