Hvis du har sett Cardi Bs tweet «Folk som legger ketchupen sin i kjøleskapet kan ikke stoles på», har du kanskje lurt på om du virkelig trenger kald ketchup.
Generelt er regelen at sauser og dressinger som inneholder meieriprodukter, grønnsaker eller frukt skal inn i kjøleskapet. De som inneholder eddik, sukker, salt og alkohol trenger ikke det.
Today.com snakket med ernæringsfysiolog Lauren Feingold, og hun sier:
"De vanligste dip-posene som ketchup, sennep og varm saus bør vanligvis bare oppbevares i skapet, så du trenger ikke å ha behov for å sette dem i kjøleskapet."
Disse tingene bør oppbevares i kjøleskap
Noen ingredienser vil alltid kreve kjøling, en av de mest logiske er meieriprodukter som krem- eller yoghurtbaserte dressinger, de bør alltid stå i kjøleskapet. Majones er laget av egg og bør også stå i kjøleskapet.
"Alt med grønnsaker eller sitrus bør gå i kjøleskapet," sier Feingold
Nøtteoljer som mandel- eller sesamolje bør også oppbevares i kjøleskapet for å forhindre at de harskner.
Flere ting holder både inn og ut av kjøleskapet
Det er alminnelig kjent at et høyt sukkerinnhold gjør at åpne glass med syltetøy og gelé kan oppbevares utenfor kjøleskapet, men det er også en feil hvis du vil at syltetøyet skal vare så lenge som mulig, det er best å kjøle det.
Generelt avhenger det av hvor raskt du bruker dressingen eller sausen.
«Spørsmålet du må stille deg selv er: 'hvor ofte bruker jeg ketchup?' Hvis du elsker ketchup med egg og bacon til frokost og også spiser hamburgere og pommes frites hver dag, kan du definitivt la ketchupen stå ute. Folk som bruker ketchupen mindre bør oppbevare den i kjøleskap for å forlenge holdbarheten."
Ketchup holder seg godt i en måned utenfor kjøleskapet, mens sennep kan holde seg i to måneder. Worcestershire saus er en annen saus som kan oppbevares utenfor kjøleskapet, men det er definitivt en fordel å holde den kjølig.
Det virker som ekspertene er litt delt i om sylteagurk skal stå ute eller i kjøleskapet, så her er magefølelsen.
Disse tingene er best å ha i skapet
De vanligste sausene som er best ute av kjøleskapet er soyasaus, østerssaus, fiskesaus, honning og varm saus.
Feingold sier at eddik og olivenolje skal oppbevares mørkt og kjølig, men ikke nødvendigvis i kjøleskap. Kokosolje bør oppbevares utenfor kjøleskapet da den stivner ved lave temperaturer.
Peanøttsmør holder seg også utmerket på hyllen og trenger ikke å stå i kjøleskap.