Det har ikke gått upåaktet hen at mikrobølgeovnen er en praktisk og rask måte å varme opp mat eller varme opp matrester fra tidligere måltider.
Men det er visse ting og matvarer som kan forårsake problemer hvis du legger dem i mikrobølgeovnen.
Og media realsimple legger ikke skjul på at det er viktig å vite om disse potensielle farene for å unngå skade eller ødeleggelse.
Egg - Ikke varm opp hele egg i mikrobølgeovnen, da de kan eksplodere og skape kaos i ovnen og hjemmet ditt. Hvis du vil nyte et varmt egg, kan du kutte det i mindre biter og varme det forsiktig.
Vann - Selv om det kan være fristende å bruke mikrobølgeovnen til å koke vann raskt, kan det være farlig. Vann som varmes opp i mikrobølgeovnen kan bli for varmt og eksplodere og føre til brannskader. Det er best å bruke en vannkoker for å koke vannet.
Chilipepper - Når chilipepper varmes opp i mikrobølgeovn, frigjør de capsaicin, stoffet som gir dem den sterke smaken. Når du åpner mikrobølgeovnen, kan den varme luften fra chilipepperen irritere øyne, nese og svelg. I stedet er det bedre å steke eller grille chilipepper.
Fjern beholdere - Vær forsiktig med å varme opp mat i beholdere som ikke er egnet for mikrobølgeovn.
Styrofoam-beholdere og uttaksbeholdere med håndtak kan frigjøre skadelige kjemikalier eller forårsake brann ved oppvarming. Sørg alltid for å bruke mikrobølgesikre beholdere som er beregnet for oppvarming.
Ved å ta hensyn til disse forholdsreglene kan du bruke mikrobølgeovnen din trygt og raskt vinke farvel til potensielle farer.