På de fleste norske kjøkken er det en stor fruktskål som inneholder litt av hvert. Til tross for at det er ganske utbredt, er det ikke spesielt fordelaktig å lagre all frukten på samme sted.
Fruktene vil vare lenger hvis de ikke er stablet opp mot hverandre.
Fjern fra annen frukt
Spesielt bananer kan ha stor nytte av å ikke ligge sammen med de andre fruktene, sier matekspert, Tash Blythe, som har delt et genialt triks som kan få bananene til å holde seg friske og faste lenger. Det skriver The Mirror.
"Et potensielt åpenbart, men ofte oversett tips for å holde bananer ferske, er å kjøpe dem grønne og la dem modne hjemme. Hvis du leter etter de lyseste gule bananene i butikken, betyr det at de allerede er modne og vil ha kortere holdbarhet enn de grønne som ennå ikke er modne, sier hun til The Express.
Unngå plastposer
I tillegg er det lurt å aldri oppbevare bananene dine i en plastpose, da de modnes fortere på den måten.
Mateksperten har noen råd hun mener alle bør følge hvis de vil at bananene skal vare lenger:
"Oppbevar bananene dine på en benkeplate eller et sted ved romtemperatur og vekk fra fuktighet, sollys og ekstremt varme temperaturer mens de modnes."
Noen ganger er det fordelaktig å plassere bananene separat, da frukten ikke vil bli påvirket av frigjøring av etylengass fra de andre bananene.
Vent med å legge dem i kjøleskapet
Når bananene dine har nådd det perfekte stadiet, kan du kjøle dem ned for å få dem til å holde seg slik lenger.
Dette bør imidlertid ikke gjøres før de er modne, da kulde kan skade modningsprosessen.