Medisinske eksperter sier at å drikke øl i moderate mengder faktisk kan gi noen fordeler som angivelig kan redusere risikoen for demens og hjerneatrofi.
Ifølge en fersk analyse fra London Medical Laboratory kan øl redusere risikoen for en rekke lidelser, inkludert demens. Dette er skrevet av The Sun.
London Medical Laboratory sa at det analyserte flere tiår med forskning, og avslørte noen gode nyheter for sommerens ankomst.
Laboratoriesjef Quinton Fivelman sa: "Et moderat forbruk av øl kan aktivt forbedre helsen deres." "Vår analyse av forskning fra USA, Italia og Storbritannia viser at moderat ølforbruk er assosiert med en økning i bentetthet, kardiovaskulære og immunologiske fordeler."
Han legger til:
"Det er også assosiert med anti-inflammatoriske og antioksidantegenskaper."
Ifølge Fivelman avslørte forskning publisert i tidsskriftet "Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases" noen overbevisende data om de gunstige helseeffektene av moderat ølforbruk.
Han sa: "Kanskje mest interessant, moderat alkoholforbruk beskytter friske voksne og kardiovaskulære pasienter mot total dødelighet."
"Med andre ord er risikoen for død av alle årsaker redusert for personer som inntar moderate mengder av all alkohol, inkludert øl, sammenlignet med enten avholdsmenn eller stordrikkere."
Artikkelen skisserte samtidig forskning som støtter funnene til Fivelman og teamet hans på laboratoriene.
Utgivelsen sa at forskning har vist bevis for at moderat inntak av øl kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.
London Medical Laboratories sa i en pressemelding: "Studier tyder på at moderat inntak av øl og vin gir større kardiovaskulær beskyttelse enn brennevin."
Ifølge ekspertene har flere studier funnet sammenhenger mellom redusert demensrisiko og moderat drikking. En studie fra "Age and Aging Journal" fant at frekvensen av demens sank med 60 prosent hos personer som spiste to til tre ting daglig.
Totalt 3000 tyskere ble inkludert i studien, alle 75 år og eldre. En annen studie i Rotterdam fant lignende resultater hos 8000 personer på 55 år og over.
I Rotterdam-studien hadde både personer som drakk for mye og personer som ikke drakk alkohol en høyere risiko for å utvikle demens.
Men forskerne ved laboratoriene sier at dette ikke bare er en gratisbillett for å drikke alkohol. Ekspertene understreket alle at å drikke med måte var en svært kritisk faktor for at alkohol skulle ha noen helsegevinst.
"Hver fordel vi har nevnt blir motvirket av for mye alkohol," sa forskerne. "Langsiktig tung drikking kan føre til hjertesykdom og øke risikoen for kreft."
Ekspertene la til at Alzheimerforeningen advarer mot og fraråder rutinemessig drikking. Å drikke alkohol kan faktisk utløse alkoholrelatert demens, som er en type hjerneskade forårsaket av alkohol, forklarer ekspertene.