Sandra advarer etter bitt: Lå på sykehuset i nesten en uke

16/07/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
– Det er sjokkerende å tenke på at noe så lite er så farlig. Det er viktig å være klar over dette.

55 år gamle Sandra Booth er i sjokk etter at hennes syv år gamle datter Sasha ble innlagt på sykehus på grunn av et insektbitt forrige uke.

Nå vil hun advare andre småbarnsforeldre.

Bet fingeren

Sasha hadde vært på skolen 6. juli da hun fant en edderkopp innendørs. Dette skriver avisen Nottingham Post.

– Hun tok den opp for å slippe den ut i det fri, og så bet den i fingeren, sier moren til avisen. Hun forteller at bittet til datteren så vidt var synlig og at hånden verken svir, svi eller klø da syvåringen kom hjem samme ettermiddag.

Dagen etter var imidlertid hele hånden hoven, og datteren hadde ifølge Booth store smerter:

– Hånden var rød, blå, hvit og grå. Huden hennes boblet og bittet var fylt med puss. Hun hadde vondt. Jeg tok henne med til legevakten.

Der sa de at datteren min hadde blodforgiftning, sier hun til avisen. Like etter ble sjuåringen innlagt på sykehus.

Der ble det også påvist at hun hadde pådratt seg bakterieinfeksjonen streptokokk A.

– Hun lå på sykehuset i nesten en uke. Alt dette på grunn av et lite edderkoppbitt, sier en forskrekket Booth.

I følge store medisinske leksikon kan blodsugende insekter og noen edderkoppdyr være bærere av sykdomsfremkallende mikroorganismer som overføres til mennesker via bitt.

Disse kan da føre til infeksjoner i huden. I Norge har vi nok ingen edderkopper som kan bære på alvorlige infeksjoner – men flått kan for eksempel smitte oss med en rekke farlige infeksjoner, opplyser nettstedet videre.

Edderkoppen som bet Sasha er av typen "brun eneboer".

De kalles ofte «Brune eneboer» eller «brown recluse» på engelsk. Edderkoppen er hovedsakelig bosatt i USA, men har også blitt mer vanlig i Storbritannia.

Den er ennå ikke observert i Norge, men i noen få tilfeller i Finland.

Foto: Privat

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.