Tidligere har forskning vist at en diett rik på polyfenoler – en klasse av forbindelser som finnes i mange plantematvarer som fungerer som antioksidanter – kan styrke immunforsvaret og redusere risikoen for alvorlig sykdom.
Forskerne undersøkte derfor om kaffeforbruk kunne redusere risikoen for alvorlig COVID-19-sykdom. Studien evaluerte en gruppe på 64 voksne deltakere og konkluderte med at inntak av en til to kopper kaffe daglig bidro til å forhindre infeksjon av flere COVID-varianter.
Resultatene ble publisert i tidsskriftet Cell and Bioscience 16. november. Både malt kaffe, pulverkaffe og koffeinfri kaffe ble funnet å ha fordeler mot koronaviruset.
Kaffen forhindret SARS-CoV-2-infeksjonen ved å blokkere viruset fra å komme inn i vertscellene. Dette ble gjort ved å hindre spikeproteinet på SARS-CoV-2 i å binde seg til enzymet ACE2, som er den primære reseptoren for COVID-19-viruset og som finnes i lungene.
Det reduserte også aktiviteten til proteiner og enzymer assosiert med alvorlig COVID-sykdom. "Denne studien bekreftet at moderat kaffeforbruk, inkludert koffeinfri kaffe, kan gi en ny retningslinje for forebygging av SARS-CoV-2," skrev studiens forfattere.
"Basert på funnene foreslår vi også en kaffedrikkeplan for folk for å forhindre infeksjon i post-COVID-19-tiden."
Dr. Marc Siegel, klinisk professor i medisin ved NYU Langone Medical Center og medisinsk bidragsyter til Fox News, var ikke involvert i studien, men har senere gitt perspektiv på studien.
"Kaffe inneholder mange aktive ingredienser som har vist seg å være bra for helsen - polyfenoler og antioksidanter," sa han til Fox News Digital.
En tidligere britisk biobankstudie viste en 10 % reduksjon i infeksjonsraten blant kaffedrikkere med COVID, påpekte Siegel.
"Den nåværende studien fra Taiwan er godt utført, men den reiser flere spørsmål enn den svarer," fortsatte han, og la merke til at det var en "veldig liten" gruppe med forsøkspersoner.