Slik rengjør du komfyren grundig etter julemiddagen – trinn for trinn

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Julen er høytid for å diske opp med de lekreste retter, og det er derfor ikke til å slå under teppet at komfyren får kjørt seg.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Fastbrent fett og matrester i komfyren kan være frustrerende, men med riktig metode og utstyr blir jobben mye enklere. Her er en enkel guide for å få komfyren skinnende ren, enten det gjelder ovnsrommet, ovnsdøren, rister eller stekebrett.

Dette trenger du:

  • Glassskrape

  • Oppvaskbørste

  • Klut

  • Skuresvamp

  • Oppvaskmiddel

  • Salmiakksprit

  • Brunsåpe (fast, med pH over 11)

  • Hansker

Slik gjør du det:

1. Fjern smuss fra ovnsdøren
Bruk en glassskrape for å fjerne fastbrente rester på vinduet. Vær forsiktig så du ikke lager riper, skriver Bolius.

2. Bløtlegg ovnsristene
Legg ristene i en blanding av 5 liter varmt vann, ½ dl oppvaskmiddel og ½ dl salmiakksprit. La dem ligge over natten før du skrubber dem rene med en skuresvamp.

3. Påfør brunsåpe på ovnens vegger
Bruk en gammel oppvaskbørste til å påføre et solid lag brunsåpe på ovnens sider. Husk hansker – såpen har høy pH og kan være irriterende for huden.

4. La såpen virke
Sett en langpanne med litt vann i bunnen av ovnen, og la det stå over natten. OBS: Ikke varm opp ovnen – brunsåpen skal virke i romtemperatur.

5. Skrubb og vask ovnen
Bruk en skuresvamp til å skrubbe ovnens flater. Skyll med varmt vann og tørk av med en tørr klut for et strålende resultat.

Med denne metoden blir ovnen din ren – uten behov for dyre rengjøringsmidler. Sett av litt tid, så er du klar for neste matlagingsrunde!

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.
Her er 7 overraskende grunner til å spise mer dadler Det finnes mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.