Har du non-stick-panner? Så det er viktig å vite hvordan de skal brukes, rengjøres og oppbevares slik at de ikke blir skadet og mister belegget. Det skal imidlertid ikke være tvil om at ikke alle vet hvordan de skal håndtere dette.
Derfor har en rekke eksperter som har blitt sitert på Martha Stewarts nettside samlet de viktigste rådene for å holde pannene i god stand.
Her er fire nyttige tips for å ta best mulig vare på pannene dine:
Bruk lavere temperaturer: Non-stick panner kan varmes opp nok til å brenne en biff - selv ved lav til middels varme, sier kjøkkensjef Ben Leonard.
Håndvask pannen: "Selv om den kanskje tåler en tur i oppvaskmaskinen, er det bedre å vaske den for hånd. Det er skånsommere og bidrar til å bevare belegget," sier Alicia Sokolowski i AspenClean.
Oppbevar pannene dine klokt: «Unngå å stable gryter og panner rett oppå hverandre», råder Morgan Eberhard, forsker ved Procter & Gamble. Hvis det er uunngåelig, legg "en myk klut mellom pannene for å beskytte non-stick-belegget".
Velg redskaper laget av silikon eller tre: Ikke bruk metallredskaper, da de kan ripe opp belegget, råder kjøkkensjefen.
Hvis du følger disse tipsene, kan du forlenge levetiden til non-stick pannene betraktelig. Om du har tenkt å gjøre dette er selvfølgelig opp til deg. Du vil imidlertid ha glede av brynene dine i lengre tid hvis du husker å følge tipsene som er beskrevet her.
Du kan spare mye penger i det lange løp hvis du tar vare på pannene dine godt. På denne måten kan du sikre at du ikke trenger å bytte dem ut når non-stick-belegget begynner å forsvinne.