Bananer er en av de mest spiste fruktene i Norge, men mange vet ikke hvordan de skal lagres optimalt.
Mange tror feilaktig at kjøleskap er den beste løsningen, men det er faktisk en av de største feilene du kan gjøre.
Når bananer oppbevares i kjøleskapet, mister de raskt sin naturlige smak og næringsstoffer på grunn av kulden.
Frukten blir matt og mister sin karakteristiske sødme.
I stedet bør bananer oppbevares i romtemperatur for å bevare både smak og tekstur. Slik skriver media AS.
En annen vanlig feil er å legge bananene sammen med andre frukter i fruktbollen.
Epler, tomater og annen frukt frigjør etylen, som gjør at bananene modnes raskere. Dette resulterer i at de blir overmodne på kort tid.
Ønsker du at bananene skal vare lenger, er det derfor lurt å oppbevare dem unna de andre fruktene.
Den beste måten å oppbevare bananer på er i et tørt, kjølig hjørne av kjøkkenet; vekk fra direkte sollys.
På den måten holder de seg ferske lenger og du unngår matsvinn.
Eksperten er enig
Matekspert Tash Blythe har delt et genialt triks som kan holde bananene friske og faste lenger.
Dette er skrevet av The Mirror.
"Et potensielt åpenbart, men ofte oversett tips for å holde bananer ferske, er å kjøpe dem grønne og la dem modne hjemme. Hvis du leter etter de lyseste gule bananene i butikken, betyr det at de allerede er modne og vil ha kortere holdbarhet enn de grønne, som ennå ikke er modne», sier hun til The Express.
I tillegg er det lurt å aldri oppbevare bananene dine i en plastpose, da de modnes fortere på den måten. Mateksperten har noen råd hun mener alle bør følge hvis de vil at bananene skal vare lenger:
"Oppbevar bananene dine på en benkeplate eller et sted ved romtemperatur og vekk fra fuktighet, sollys og ekstremt varme temperaturer mens de modnes," sier hun.