Dette kjemikaliet som er viden kjent for å gjøre røyking vanedannende, finnes også i små mengder i enkelte grønnsaker.
Selv om nikotinet i disse matvarene kun er svært lave nivåer, kan det komme som en overraskelse for mange, det skriver nyhetsmediet Express.
"Nikotin i matvarer som tilhører nattskyggefamilien måles i mikrogram (µg), med en million µg tilsvarende ett gram. Dette betyr at nivåene er svært små", sier forskeren Markus Lindblad.
Han legger til at det er viktig for folk å forstå hvor nikotin kan forekomme hen, spesielt for dem som allerede bruker nikotinprodukter som poser eller vape.
Finnes i vanlig mat
PMI Science anslår at mennesker i gjennomsnitt får i seg rundt 1400 nanogram (ng) nikotin daglig gjennom mat.
Poteter, en populært i bruk ved mange måltider, inneholder omtrent 675 ng nikotin. Tomater, auberginer og grønn paprika inneholder også nikotin, med tomater som har et gjennomsnitt på 332 ng per frukt.
Til sammenligning inneholder en sigarett rundt 12 milligram nikotin – 18 000 ganger mer enn en potet.
Selv om nikotin finnes i disse matvarene, påpeker ekspertene at nivåene er så små at det er umulig å bli avhengig av dem.
Lindblad understreker:
"Selv om nikotin er naturlig tilstede i maten vi spiser daglig, er nivåene så lave at de ikke påvirker oss på samme måte som nikotinprodukter."
Nikotinprodukter som sigaretter og vape inneholder langt større mengder nikotin, noe som kan midlertidig påvirke hjernens funksjon, i motsetning til matvarer som har en naturlig forekomst av nikotin.