Idag er det kanelbollens dag - og vi tuller ikke!
De fleste av oss elsker nybakte boller, og de smaker ekstra godt når de er fylt med smør, sukker og kanel. Enten du kaller dem kanelboller, kanelsnurrer eller skillingsboller, er det lite som slår duften av varm gjærbakst. Uansett variant - boller er alltid en fryd å nyte med et glass iskald melk.
Hvis du vil prøve noe litt annerledes, har vi en grunnoppskrift som kan brukes til å lage både tradisjonelle kanelsnurrer, kanelkringle eller kanelboller stekt i form. Alt smaker himmelsk med kremostglasur. Her får du fremgangsmåten til kanelboller i form.
Kanelboller i form med kremostglasur
Saftige, myke kanelboller stekt i form og toppet med syrlig kremostglasur. Helt uimotståelig!
1 porsjon gir 20 stk.
Ingredienser:
800 g Hvetemel
1 pk Tørrgjær
2 dl Sukker
1 ts Malt kardemomme
4,5 dl Melk
150 g Smør
Fyll:
100 g Smør
1 dl Sukker
3 ss Malt kanel
Glasur:
150 g Kremost naturell (romtemperert)
1 dl Melis
1 ss Sitron
Fremgangsmåte:
Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
Varm opp melken til ca 30 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør romtemperert smør på begge leivene og strø over sukker og kanel. Rull til to stramme pølser. Del pølsene til passe store boller.
Legg bollene i en ildfast form (i metall eller silikon) kledd med bakepapir eller på et stekebrett. La det være et lite mellomrom mellom bollene. La dem etterheve i 30 minutter.
Stek i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter eller til bollene er gylne og gjennomstekte.
Kokkens tips:
Når man lager sammenbakte boller kan steketiden variere. Legg aluminiumsfolie over bollene når bollene har fått ønsket farge og stek videre til bollene blir gjennomstekte. Slik unngår du at bollene blir brente på toppen.
Avkjøl på rist.
Rør melis inn i den romtempererte kremosten og smak til med presset sitron. Smør glasuren over bollene før servering.
Sulten på flere oppskrifter. Sjekk ut vår MAT-SEKSJON