Jamie Olivers brownies er "sprø og seige" takket være ett enkelt baketips!
Brownies er selve drømmen for enhver sjokoladeelsker – rik smak, myk kjerne og en lett sprø utside. Men akkurat den perfekte, seige teksturen er det mange hjemmebakere som sliter med å få til.
Nå deler Jamie Oliver sitt enkle triks for å sikre perfekte brownies hver eneste gang, og hjelpe bakere å unngå skuffelser. På sin nettside skriver han:
"Hvem elsker vel ikke en deilig, klassisk sjokoladebrownie? Denne oppskriften er enkel, laget med kvalitetsingredienser – ingen smakstilsetninger, nøtter eller frukt – bare sjokolade, sjokolade og mer sjokolade."
Det viktigste trikset? Vent før du skjærer i dem
Jamie understreker at det avgjørende øyeblikket i oppskriften kommer rett før du tar browniene ut av ovnen. Han advarer mot å skjære i dem med en gang:
"Trikset er å stole på ovnen og vente litt før du skjærer opp, for å få den deilige sprø utsiden og seige midten – den perfekte brownien", sier han.
Brownies bør ofte være litt "understekte" for å få den riktige, klebrige konsistensen. De fortsetter nemlig å steke og sette seg mens de kjøler seg ned. Hvis du steker dem for lenge fordi de virker "rå", ender du ofte opp med en tørr og kakeaktig brownie.
Jamie Olivers brownie-oppskrift
Ingredienser:
250 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
250 g usaltet smør
4 store egg (frittgående)
250 g gyllent rørsukker (caster sugar)
2 store spiseskjeer selvhevende hvetemel
2 store spiseskjeer kakaopulver av god kvalitet
Et lite dryss havsalt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 °C (350 °F / gass 4).
Riv av et stort ark bakepapir, krøll det sammen under kaldt vann, brett det ut igjen og legg det i en 20 cm firkantet form.
Smelt sjokoladen og smøret sammen i en varmebestandig bolle over vannbad (la en gryte småkoke lett). Rør ofte, ta av varmen og avkjøl litt.
Pisk egg og sukker i en stor bolle til blandingen er lys og luftig.
Sikt inn mel og kakao, og visp det sammen med eggedosisen.
Vend inn den smeltede sjokoladen til røren er jevn og silkemyk.
Hell røren i formen og jevn ut overflaten.
Jamie sier:
"Stek i 25–30 minutter, til overflaten er sprø, men midten fortsatt litt wobbly".
"La stå i formen i 15 minutter før du skjærer opp og serverer varm."
Tips for en ekstra luksuriøs dessert:
Jamie anbefaler å servere browniene med vaniljeis, knuste hasselnøtter og karamellpopcorn. En skikkelig dekadent opplevelse!
Så neste gang du baker brownies – ikke forhast deg med å skjære i dem, og du kan nyte Jamie Olivers perfekte kombinasjon av sprø utside og klebrig midtpunkt.
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!