Auberginer i deig er godt, men oppskriften på deilige auberginepizzaer er enda bedre. Ikke nok med det, det er også en lett å følge oppskrift. Det har den fordelen at du kan lage en deilig middag for hele familien på kort tid.
Her snakker vi ikke om ekte pizza, men det man i Italia vil kalle aubergines alla pizzaiola. Det betyr at det er auberginer krydret med de klassiske pizzaingrediensene: tomat, mozzarella og oregano.
Til denne oppskriften trenger du bare auberginer, litt tomatsaus, mozzarellaost og dine favoritturter eller krydder. Skjær auberginene i tykke skiver, legg dem på en stekeplate med litt olje, tomatsaus og ost, og stek dem i ovnen. På mindre enn en halv time er de klare til å erobre smaksløkene dine.
Fra et ernæringsmessig perspektiv er det en ganske balansert rett. Auberginer er lite kalorier, men rike på næringsstoffer som fiber, vitaminer og antioksidanter. Ved å utelate en tradisjonell pizzabunn og bruke aubergine sparer du en god del karbohydrater og kalorier.
Osten tilfører protein og sunt fett, men vær forsiktig med mengden. Det er ikke sunt å spise for mye ost.
Vil du leke med oppskriften, er mulighetene nesten uendelige. Ikke en stor fan av mozzarella? Så velg feta eller kanskje litt cheddar. Hva om vi bruker pesto i stedet for tomatsaus? Nydelig.
Disse aubergine-minipizzaene er en komplett middag og trenger ikke noe ekstra tilbehør, men de kan lett ledsages av litt hvit ris eller couscous hvis du vil tilsette litt karbohydrater. Det er derfor helt opp til deg å bestemme om du vil legge til dette eller ikke.