Ekspert avslører: Det er derfor du aldri bør lage pølser på grillen

02/06/2024 09:18

Mikkel Sletta

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du en av dem som tilbereder pølser på grillen når været tillater det, bør du lese med her.

Hvis det er noe mange nordmenn har til felles – ja, så er det at vi elsker å grille.

Det kan imidlertid hende at du i fremtiden bør bytte ut grillen.

Tidligere kokk til dronning Elizabeth II, Jeff Baker, har delt hvorfor du aldri bør lage pølser på en grill. Han har delt sin metode for å tilberede de 'perfekte' pølsene.

Og vi har gjort det feil i årevis. Jeff forklarte at det er en feil å bruke grillen eller ovnen.

Koking av pølser

Ifølge Jeff Baker bør du alltid koke pølsene hans i en panne – og aldri stikke dem på forhånd. Hvis du gjør det, vil saften renne ut, og etterlate dem tørre.

"Å koke dem i lang tid på lav varme vil koke dem gjennom tilstrekkelig, slik at fettet smelter og karamelliserer i pannen," sier han.

Det skriver Birmingham Mail.

Pølser på grillen

Tradisjonell grilling er «veien til en dårlig pølse», advarte han. I stedet bør du bruke en stekepanne som ikke kleber, satt på lav til middels varme.

"Ved å snu dem regelmessig sikrer du at bangerne får en rik gylden farge," sier han.

Jeff Baker anbefaler 10 til 12 minutter for en tradisjonell tykk pølse, og en teskje ande- eller gåsfett til å steke dem i.