Brød er en uunnværlig del av de fleste husholdningers måltider, men dessverre havner en betydelig mengde brød i søpla.
Sophie Trueman, matsvinnekspert i Too Good To Go, påpeker at rundt 4,3 prosent av brødet som kjøpes kastes årlig. Hvordan vi oppbevarer brød spiller en avgjørende rolle for å redusere dette avfallet.
Her er noen tips om hvordan du best kan lagre brød slik at det varer lenger.
Stofposer
Ifølge Sophie Trueman er stoffposer den optimale måten å oppbevare brød på, da de bidrar til å bevare brødets egenskaper bedre.
Stoffposer tillater en naturlig luftsirkulasjon som bevarer brødets friskhet ved å la det puste. Metoden forhindrer at brødet blir klissete eller mister sprøheten.
Det er imidlertid viktig å merke seg at når brødet mister fuktighet, kan det bli tørt.
Potet
Å legge en potet i stoffposen sammen med brødet kan forlenge holdbarheten. Poteten bidrar til å holde på fuktigheten og forhindrer at brødet blir for tørt.
Sophie Truman understreker viktigheten av å ikke oppbevare nybakt brød i en lufttett pose, da det må kunne puste.
Å bruke en brødkurv eller stoffpose ved romtemperatur er den optimale løsningen.
Bruk alle sansene dine
Sophie Truman oppfordrer til alltid å bruke sansene før du spiser brødet for å sikre at det fortsatt er egnet til konsum.
En visuell inspeksjon av brødet kan avsløre tegn på mugg eller uønskede endringer.
Derfor må du bruke luktesansen til å lukte om brødet er ferskt, noe som er en indikasjon på kvaliteten på brødet.
Skap en bærekraftig brødopplevelse
For de som ønsker å ta ytterligere skritt mot bærekraft, er det verdt å vurdere å bake brød hjemme.
Dette gir ikke bare kontroll over ingrediensene, men det sikrer også friskhet og minimalt med avfall.
Å dele overflødig brød med naboer eller venner er en annen fin måte å redusere avfall og spre gleden av hjemmelaget brød.