Men har du prøvd den hvite varianten? Laget med hvitvin, frisk frukt og en sprudlende touch av ingefærøl, er den både forfriskende og uimotståelig – perfekt for varme dager!
Ingredienser ( 6 porsjoner):
1 stk. grønt eple
1 stk. nektarin
2 stk. lime
12 blader frisk basilikum
2 ss sukker
2 dl brandy (kan utelates)
1 flaske tørr hvitvin
3 dl (eller mer) ingefærøl eller kullsyrevann
Fremgangsmåte:
Del eple, nektarin og lime i skiver. Plukk blader av basilikum. Ha alt i en mugge og hell over sukker, brandy eller annet brennevin og hvitvin. Sett kaldt i minst 3-4 timer, eller over natten. Jo lenger det får stå, jo mer smak vil det bli.
Hell alt i en stor mugge med is, eller fordel i glass og topp med ingefærøl eller kullsyrevann. Server med én gang.
Det finnes et utall oppskrifter på hvit sangria. Med frisk frukt eller bær, vin, en skvett brennevin og vann med kullsyre har du det som skal til. Prøv deg fram for å finne din favoritt.
Du kan også lage rosé-sangria ved å bytte ut hvitvinen med rosévin.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!