Første juledag handler ofte om hygge og sosialt samvær, så maten som serveres avhenger av hvem man spiser med, og hva som er tilgjengelig av rester. Uansett er det en anledning til å nyte god mat og avslappet tid etter julefeiringen.
Har du spist pinnekjøtt tidligere i jula er det sikkert noen pinner med godt kjøtt i kjøleskapet. Her er en god måte å få brukt de opp på, samtidig som det ikke tar allverdens tid, men smaker himmelsk!
Ingredienser:
300 g rester av pinnekjøtt
8 stk. melen potet
2 stk. gulrot
2 skiver kålrot
1 stk. persillerot
0,5 stk. løk
8 dl vann
2 stk. kjøttbuljongterning
Fremgangsmåte:
1. Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
2. Skrell potet, gulrot, kålrot, persillerot og løk, og del grønnsakene i omtrent like store terninger.
3. Ha grønnsaksterningene i en kjele, og tilsett vann og buljongtrening.
4. Kok opp, senk varmen til middels, og la det småkoke til grønnsakene er myke og potetene begynner å melne seg.
5. Ha i biter av pinnekjøtt og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med nykvernet pepper.
Server gjerne lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.
Vil du lage ekstra lettvint lapskaus kan du bruke ferdig lapskausblanding. Om du synes lapskausen blir litt tynn, kan du tilsette litt potetmospulver.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!